Min kundvagn

SomnoFit anti-snarkskena

Special Price 599,00 kr Regular Price 699,00 kr
Ej i lager
SKU
4511

(Inkl. moms, exkl. porto)

Tvådelad snarkskena för behandling mot snarkningar och mild till måttlig sömnapné. Utbytbara remmar används för att förbinda det övre och nedre munstycket. Remmarna har olika längd, och används för att justera hur långs underkäken ska skjutas fram. 

Funktionsprincip
SomnoFit Apnéskena håller underkäken lite framskjuten, vilket öppnar luftvägarna och underlättar andningen. Därmed lättas snarkningen och de nattliga andningsuppehållen minskas.

Utan Somnofit Med Somnofit

Kliniskt bevisad effekt mot snarkning och sömnapné!
Flera internationella studier har dokumenterat att snarkskenor har en mycket positiv effekt på snarkning och i vissa fall mild till måttlig sömnapné.

Speciellt vid sömnapné:
Ny forskning tyder på att kraftiga snarkningar kan leda till sömnapné. sömnapné är oregelbunden andning under sömn, som består av kortare perioder när andningen upphör (apné=andningsuppehåll). Förutom att sömnen störs, är varje kamp att få igång andningen igen mycket uttröttande för kroppen. Den nersatta syrehalten i blodet medför att hjärtat måste arbeta hårdare, och både blodtrycket och mängden stresshormon ökas. Utan behandling kommer de skadliga effekterna att byggas upp.

Behandling av sömnapné
SomnoFit kan vara ett bra alternativ för patienter med obstruktiv sömnapné - särskilt för personer som inte kan använda CPAP eller har mer social snarkning/lätt sömnapné. Med snarkskenan slipper man de obehag som är kopplade till behandling med CPAP, där en maskin pumpar luft genom en mask medan patienten sover. Skenan är nämligen helt tyst och diskret, vilket innebär att den kan tas med på resor.

Nyaste teknologin med Artoflekssystem
SomnoFit är baserat på ett Artoflekssystem som består av flera rörliga delar som är inbyggda i munstyckena. Det gör att SomnoFit är flexibel och får en perfekt passform med ett jämnt tryck över tänderna. Artoflekssystemet kan anpassas till i stort sett alla tänder, och är otroligt bekväm att använda.

Artoflekssystemet garanterar ett utmärkt grepp på tänderna som tidigare endast kunnat uppnås med skenor från tandläkaren, som är många gånger dyrare. Effekten kan jämföras med skenor från tandläkaren, men SomnoFit har en betydligt lägre kostnad.

Fördelar:
• Stegvis justering av underkäken, från +3 till +10,5 millimeter
• Fri rörelse av käken i sidled.
• Möjlighet att öppna munnen.

Kostnadseffektiv
I genomsnitt håller SomnoFit i 12 månader beroende på syrenivån i munnen, skötsel samt om man gnisslar tänder. Det ger en genomsnittlig kostnad på 2 kr per natt.

Biokompatibla material
SomnoFit är tillverkad i biokompatibla material, och är fri från ftalater och andra allergiframkallande ämnen. Produkten är CE-godkänd och tillverkas i Schweiz.

• Bruksanvisning (PDF)

Write Your Own Review
Du recenserar:SomnoFit anti-snarkskena
Your Rating
© SnorBan.se - all rights reserved - SnorBan Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - Denmark - Tlf. +45 50549804 - Vat no. DK31276071