Min kundvagn

Nasaline nässköljare

135,00 kr
I lager
SKU
4506

(Inkl. moms, exkl. porto)

Lindra nästäppa och irritation i näsa och bihålor. Nasaline är en unik patenterad produkt för sköljning av näsan, och är utvecklad av svenska öron-näsa-halsspecialister.

Vad är Nasaline nässköljare?
Nasaline nässköljare sköljer ur näsborrarna, minskar irritationer och fuktar slemhinnan. Tack vare en enkel och lätt användning av en saltlösning är Nasaline ett drogfritt alternativ för människor som letar efter något som kan underlätta deras näs- och bihåleproblem. Det är ett enkelt och effektivt sätt att rengöra näsan.

Varför hjälper nässköljning mot snarkningar?
Om du andas genom munnen blir luften inte tillräckligt fuktig medan du sover. Torr luft belastar din näsa och dina luftvägar, vilket leder till vibrationer och snarkningar. Orsaken till att man andas genom munnen är ofta att man är täppt i näsan. Här kan regelbundna nässköljningar hjälpa till att skölja bort överflödigt slem ur näsan, lugna irriterade slemhinnor och minimera inflammation och svullnad.

Testa dig själv
Prova att andas genom näsan med munnen stängd. Om det känns jobbigt att andas genom näsan kan du lida av nasal styvhet som orsakas av allergi. Vid en allergisk reaktion blir slemhinnorna i näsan inflammerade och svullna, vilket hindrar en korrekt andning genom näsan.

Kombinera med Snooze näsvidgare
Nasaline nässköljare och Snooze näsutvidgare fungerar effektivt genom att säkerställa korrekt andning genom näsa och bihålor.

VANLIGA FRÅGOR OM NASALINE

Finns det några biverkningar med att använda Nasaline?
Det finns inga kända biverkningar.

Vem kan använda Nasaline?
Alla kan använda Nasaline, om det inte avråds av läkare. Nasaline kan användas av barn under ledning av läkare, och endast under uppsikt av en vuxen. Personer som lider av öroninfektioner bör rådfråga läkare före användning av Nasaline.

Är det säkert att skölja näsan med en saltvattenlösning?
Att skölja näsan med saltvattenlösning är en gammal teknik som har rekommenderats av läkare i århundraden över hela världen.

När du gör en saltvattenlösning, varför är förhållandet mellan salt och vatten så viktigt?
när du blandar 1 förpackning Nasaline salt med 250 ml varmt vatten skapas en fysiologisk saltlösning. Denna lösning är nu isoton - 0,9 % salt - vilket är samma saltinnehåll som finns naturligt i kroppen. Det är viktigt att använda en isoton saltlösning av flera anledningar:
1. För att inte störa den naturliga saltproduktionen i kroppen.
2. En isoton koksaltlösning förhindrar en stickande känsla när näshålan sköljs. Om för lite (hypoton) salt eller för mycket (hyperton) salt används, kan en lätt stickande känsla uppstå när näshålan sköljs.
3. Slemhinnorna har en tendens att absorbera vatten från saltlösningen när den innehåller mindre än 0,9 % salt. Därför kan du uppleva att slemhinnorna svullnar. Omvänt, med användning av lite mer salt (som ibland rekommenderas av läkare), finns det en tendens till att slemhinnorna krymper något (endast temporärt). Detta underlättar andningen genom att öka luftgenomströmningen genom näsborrarna.

Är spetsen säker för kontakt med huden?
HELA Nasaline-applikatorn är fri från latex och helt säker och utformad för direktkontakt med huden.

Kan jag använda vanligt kranvatten?
Om inget annat ordinerats av din läkare kan du värma färskt, rent vatten. Om du är osäker på hur rent vattnet i kranen är, rekommenderar vi att du använder destillerat vatten.

Kan jag använda vanligt bordssalt, eller hur kan jag göra saltvatten?
Du kan använda vanligt salt, men om du planerar att använda Nasaline under en längre period, bör du använda salt som inte innehåller jod eller några konserveringsmedel. Vi rekommenderar att du använder Nasaline salt, det är fritt från tillsatser som jod och konserveringsmedel så att du inte riskerar att få allergiska reaktioner.

Hur ofta kan jag använda Nasaline?
Använd en full spruta (60 ml) i var näsborre både morgon och kväll, eller vid behov.

VARNING!
Personer som lider av öroninfektion (-er) eller andra öronsjukdomar eller bihåleproblem bör rådgöra med en läkare innan användning av Nasaline. Man ska inte skölja näsan om den är helt täppt. Man ska inte heller skölja näsan om man har tryck i öronen eller har akut eller ny infektion i örat. Nasaline får inte delas med andra människor, eftersom infektioner kan spridas. Innehåller smådelar - Förvaras utom räckhåll för barn!

Write Your Own Review
Du recenserar:Nasaline nässköljare
Your Rating
© SnorBan.se - all rights reserved - SnorBan Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - Denmark - Tlf. +45 50549804 - Vat no. DK31276071