SnorBans funktion - Behandling med snarkskena

Så fungerar snarkskenan

Snarkning beror på vibrationer i den mjuka vävnaden i svalget. Under sömnen blir den mjuka gommen i halsen slapp, och utrymmet i svalget minskar. Snarkskenor vidgar svalget på ett fysiskt sätt. Vi är helt övertygade om att luftvägarna måste vidgas för att vibrationer och turbulens ska upphöra.

Vidgas luftvägen tillförs mer syre och man andas lugnare. Med lugnare andning avtar den turbulens som uppstått i svalget/näsan.

Passagen ökar kraftigt

Genom att underkäken skjuts fram följer även tungan med. På så sätt spänner man de mjuka vävnaderna som under snarkning har fallit bakåt och minskat lufttillflödet. De vänstra bilderna visar käken i normalläge. De båda högra bilderna visar hur käken skjutits fram. 

      PROBLEMET
Dålig passage - snarkningar
      LÖSNINGEN
Öppna luftvägarna – sluta snarka
  Utan SnorBan   Med SnorBan

  Dårlig passage utan SnorBan - snarkning
Dålig passage – snarkningar
Röntgenbilden visar luftvägarna. Det utrymme som finns för luftpassage är markerad med en röd linje.
 

Sluta snarka med SnorBan - Öppna luftvägarna
Öppna luftvägarna – sluta snarka
Röntgenbilden visar luftvägarnas utvidgade passage med SnorBan, markerad med den röda linjen.

Märk att vid användning av snarkskenan SnorBan utvigdas luftvägarna från 7,4 mm till ca det dubbla. Det innebär att luften enklare kan passera svalget, så att din snarkning underlättas.

Behandling av snarkning med en snarkskena fungerar

Behandling av snarkning med SnorBan öppnar luftvägarna och ökar syreupptagningen så att du kan sova gott och vakna utvilad! SnorBan har i egna kliniska studier gett dokumenterad effekt för 3 av 4 användare (se dokumentationen).

SnorBan garanterar att du kan andas ordentligt genom näsan!

Vi anser inte att man ska ha något lufthål i snarkskenan. Skulle man behöva extra luft är det mycket lätt att bara gapa eller gäspa. Vår snarkskena sitter inte stenhårt fast och är alltså lätt att plocka ut.

Munnen skall hållas stängd och andningen ska ske via näsan!

Om munnen är öppen torkar saliven och man riskerar på sikt att munhälsan försämras. Färsk saliv är mycket viktigt för att upprätthålla korrekt pH-värde och därmed gynna den "goda naturliga" bakteriefloran. Varför har tandläkarnas snarkskenor då oftast ett lufthål? Troligen för att dessa skenor ofta sitter mycket hårt och därmed gör det svårare att gapa snabbt.

Snooze näsvidgare

Ny svensk forskning visar att andning genom näsan ökar lungornas syresättningsförmåga. Det beror på att kväveoxid (NO) bildas i näsa/bihålor. Om denna gas kommer ner i lungorna förbättras syresättningen av blodet. Man blir piggare helt enkelt. Vid andning genom munnen får man inte detta tillskott av kväveoxid.

Problem att andas via näsan

Om du blir förkyld eller lider av allergi som medför att näsan täpps till kan du inte använda din SnorBan förrän du kan andas genom näsan utan problem igen. Tips: SnorBan® kan kombineras med näsutvidgaren Snooze, som underlättar andning genom näsan, eller nässköljaren Nasaline, som dämpar irritation i näsborrar och bihålor.

Fallande ordning

1 artiklar

  1. SnorBan anti-snarkskena tar bort eller minimerar snarkningarna och förbättrar sömnkvaliteten. SnorBan har dokumenterad effekt och verkar omedelbart. Den är otroligt bekväm, eftersom den formas helt efter användarens tänder. SnorBan är tillverkad i hypoallergen termoplast och har en lätt och slitstark design. Erbjudande: Garanterad effekt eller pengarna tillbaka inom 30 dagar!

    Leveranstid: 3-4 dagar

    Läs mer
    SnorBan snarkskena är bäst i test

Fallande ordning

1 artiklar