Varför snarkar man?

Snarkningens orsaker:

Varför snarkar manDet finns naturligtvis många olika orsaker till snarkning, men ofta snarkar man pga. att de mjuka vävnaderna slappnar av och att tungan sugs in mot den bakre svalgväggen så att svalget täpps till.

Då luftvägarna dras ihop försöker snarkaren andas in samma mängd luft som normalt genom att öka trycket i inandningen, varpå det bildas vibrationer i tungan och mjuka gommen. Det är dessa vibrationer som orsakar snarkningsljuden.

Bilden till höger visar hur tungan har fallit tillbaka (A) och täpper till svalget/luftvägen. Den utåtriktade pilen (B) visar SnorBans princip och hur framskjutningen av käken för med sig tungan framåt, vävnaderna spänns och luftpassagen frigörs.

Med SnorBan hålls luftvägarna fria, så att du kan få en djup sömn och vakna utvilad.

Sluta snarka! – Minska risken för följdproblem

Ständiga kraftiga snarkvibrationer i svalget kan skada och förslappa mjuka vävnader - som då blockerar ännu mer. Vanlig oljudssnarkning kan i värsta fall utvecklas till sömnapnéer, ett mycket större, medicinskt, problem. Preventiv snarkhjälp med SnorBan® kan vara ett sätt att undvika senare följdproblem (högt blodtryck etc.).

Andra orsaker till snarkning?

Snarkning kan även bero på problem att andas fritt genom näsan. Lösningen är i dessa fall att underlätta andningen genom näsborrar och bihålor. Det är viktigt at luftvägarna i både svalg och näsa hålls öppna medan vi sover. Den goda nyheten är att det finns en lösning för alla, oavsett orsaken till snarkningen. → Se våra tips mot snarkning

Fallande ordning

1 artiklar

  1. SnorBan anti-snarkskena tar bort eller minimerar snarkningarna och förbättrar sömnkvaliteten. SnorBan har dokumenterad effekt och verkar omedelbart. Den är otroligt bekväm, eftersom den formas helt efter användarens tänder. SnorBan är tillverkad i hypoallergen termoplast och har en lätt och slitstark design. Erbjudande: Garanterad effekt eller pengarna tillbaka inom 30 dagar!

    Leveranstid: 3-4 dagar

    Läs mer
    SnorBan snarkskena är bäst i test

Fallande ordning

1 artiklar