Min kundvagn

Vanliga frågor om SnorBan hjälpmedel mot snarkning

1. Varför ska man använda SnorBan®?
Snarkning är vanligt förekommande, och många har upplevt att ligga sömnlös på grund av att partnern snarkar. Vare sig du störs av din partners snarkning eller om du själv har en tendens att snarka, så kan det försämra livskvalitén. Konstant trötthet och störd nattsömn ger både påsar under ögonen, blek hud och ett fattigare liv.

2. Hur fungerar SnorBan®?
När SnorBan®-skenan placeras i munnen hålls underkäken en aning framdragen, så att ett underbett skapas. När käken är i den positionen blir luftvägarna friare, vilket gör att du kan sova utan att snarka.

    PROBLEMET
Dålig passage - snarkningar
      LÖSNINGEN
Öppna luftvägarna – sluta snarka
3. Fungerar SnorBan?
SnorBan® har i kliniska studier visat en minskning av snarkning hos fler än 3 av 4 användare. Resultaten stöds också av internationella undersökningar som visar att anti-snarkskenor har en mycket positiv effekt mot snarkning.
SnorBan®-skenan är ett medel mot snarkning som verkar omedelbart, så att du och din partner kan få en god nattsömn utan snarkning, och vakna utvilade.

4. Vad anser läkare om SnorBan?
SnorBan snarkskena rekommenderas av läkareSnorBan rekommenderas av de allra flesta svenska lasarett vid vanlig snarkning.

På vissa håll skriver man i remisserna till sömnutredning att man "i väntan på utredningen bör man skaffa snarkskena och näsvidgare från Snooze för att få hjälp under den, ofta långa väntetid som vården har".

Dessutom rekommenderas SnorBan av tyska läkare/tandläkare i de medicinska, välrenommerade tidskrifterna Respiration och HNO (specialtidskrift ÖronNäsaHals).

5. Vem kan använda SnorBan®?
SnorBan® kan användas för behandling av snarkning hos vuxna.

6. När skall du inte använda SnorBan?
Bör inte användas vid:
• Käkledsproblem (TMJ)
• Tydligt över- eller underbett
• Löständer, ostabila tandkronor eller avancerad tandlossning.
• Hel eller delvis tandprotes
• Bristande andning genom näsan
• Svår epilepsi eller kronisk astma
• Barn under 18 år

Om du lider av sömnapnéer, dvs du slutar helt enkelt att andas under vissa perioder, framförallt pga du då kan missa någon bakomliggande orsak till symptomen som ej blir behandlad. Om läkare undersökt och föreslår skena så är det helt ok.

Du bör därför alltid kolla upp med en Öron/näsa/hals-specialist så att snarkningen inte uppstår av bakomliggande medicinska orsaker. Om läkaren finner att dina besvär inte är allvarliga får du inte hjälp från samhället med kostnaden för en snarkskena. Vårt lilla tips är att du skall prova SnorBan i sådan fall. Du har ju 30 dagars "provtid". 

7. Snarkopererad? Prova SnorBan! 
Nästan varannan dag ringer personer som genomgått snarkoperationer och nu börjat snarka igen. Vi har synnerligen goda resultat även när det gäller dessa. Vi är dock lite kluvna huruvida detta är ett medicinskt tillstånd som skall behandlas av läkare eller om SnorBan är tillräckligt.

Får du hjälp av en läkare igen så välj det. Du kan ju alltid prova SnorBan under tiden du väntar i kön... Troligen är det svårt att få nya åtgärder via vården omgående. Och du har alltid returgarantin när du väljer SnorBan!

8. Vad får jag skickat till mig?
SnorBan® anti-snarkskena, förvaringsbox och användarinstruktioner.

9. Vad är SnorBan®-skenan gjord av?
SnorBan®-skenan är gjord av medicinsk termoplast som blir mjuk när den värms upp i ett vattenbad. På så vis kan SnorBan®-skenan formas individuellt efter användarens tänder. SnorBan® tillverkas i USA, och materialet är FDA-godkänt, och innehåller inte latex eller BPA.

10. Är SnorBan® svår att anpassa?
Nej, det är en enkel anpassning – inga specialverktyg krävs och det tar endast ett par minuter. Om formen inte är tillfredsställande kan man göra om anpassningen upp till 3 gånger. En bruksanvisning medföljer, och på webbplatsen www.snorban.se finns en video som visar anpassningen.

11. Passar SnorBan® för min käke?
Tack vare skenans flexibla egenskaper kan den anpassas till de flesta käkar, dock inte extremt små eller stora. Skulle SnorBan® mot förmodan inte passa, har du 30 dagars garanti med pengarna tillbaka!

12. Hur gör man om man både gnisslar tänder och snarkar?
Eftersom SnorBan® är utformad som en bettskena motverkar den att man biter ihop under sömnen. Vi vet att tandläkare för något är sedan lanserade en bitskena som liksom SnorBan drar fram underkäken och på så sätt minskar kraften i bettet. Man kan helt enkelt inte bita lika kraftigt när underkäken är framskjuten. Vi vet i alla fall att många köpt SnorBan för båda syftena och eftersom de inte utnyttjar garantin fungerar det tydligen bra.
SnorBan® är dock inte utformad för att behandla det tillståndet, som ofta medför kraftiga käksmärtor, huvudvärk och vid kraftig sammanbitning förstörda tänder. Tala gärna med din tandläkare om detta eftersom det uppenbarligen är stora krafter igång under nattliga bitövningar.

13. Vilka biverkningar kan man uppleva?
Vanligtvis tar tillvänjningen 2 till 3 veckor. Under denna period kan du känna viss ömhet i käkleden, som bör försvinna omedelbart när SnorBan® tas ut.
Ökad saliv, vilket normaliseras efter hand som man vänjer sig vid munstycket.
Under de första veckorna kan din SnorBan® ramla ut ur munnen. Det är normalt, och det kommer inte att vara ett problem när du har vant dig vid att använda den. Tips: Komplettera med en hakrem.

14. Jag har problem att andas med näsan?
Snooze näsvidgareOm du blir förkyld eller lider av allergi som medför att näsan täpps till kan du inte använda din SnorBan® förrän du kan andas genom näsan utan problem igen. Tips: SnorBan® kan kombineras med näsutvidgaren Snooze, som underlättar andning genom näsan, eller nässköljaren Nasaline, som dämpar irritation i näsborrar och bihålor.

15. Hur länge håller en SnorBan®-skena?
Den förväntade livslängden för SnorBan® är 8 till 12 månader, beroende på surhetsgraden i munnen, underhållet och om man gnisslar tänder. SnorBan® ska bytas ut om det uppstår sprickor eller andra defekter i materialet.
All plast åldras och den blir med tiden både sträv och rispad i ytan. Materialet ska kännas "blankt och halt" precis som när man varit hos tandläkaren och fått tänderna putsade. Så känns inte gamla snarkskenor och det kan lätt bildas plack (d.v.s. bakteriansamlingar) i gamla, dåligt skötta snarkskenor. Vi tror att du kan se kostnaden som mycket marginell per natt, och skulle du jämföra med näsplåster och nässpray så är SnorBan en av de allra billigaste "snarkprodukterna" på marknaden! Möjligheten att forma om skenar gör att den kan användas även efter ett större tandläkaringrepp utan att kosta något.

16. Hur håller jag en SnorBan®-skena ren?
Vi rekommenderar att man använder rengöringsvätska från Ecosym till att ta bort plack och bakterier från SnorBan®-skenan. Ecosyms rengöringsvätska skadar inte SnorBan®-munstycket. För det bästa underhållet bör man använda Ecosym rengöringsgel dagligen och Ecosym ”Forte” rengöringsvätska en gång i veckan.

17. Finns SnorBan inom vården och på Apotek?
Vi hör dagligen hur läkare rekommenderat oss. Framförallt här nere i södra Sverige har vi stöd från de flesta som behandlar snarkare.

Vi hör även Apotekspersonal som rekommenderar oss efter att själva provat. Uppenbarligen räcker inte den hjälp de säljer.

Vi hoppas därför och tror att Apotekens inköpare snart är redo att ta in SnorBan i sortimentet - Hjälp oss gärna genom att efterfråga SnorBan om du inte finner tillräcklig snarkhjälp i Apotekens nuvarande sortiment.

Deras problem är att SnorBan ligger någonstans mellan läkare och tandläkare och det är svårt att hantera i praktiken. Men lugn, med det stora antal som nu köpt SnorBan kommer vården snart att bli medveten om att de saknar enkel och billig hjälp.

SnorBan minskar både kostnader och vårdköer omedelbart. Säkert finns det forskare som skulle vara hjälpta av en enkel lösning som inte kostar så mycket och som kan användas direkt. Vi tror att Apoteken snart inser detta och kommer att ha SnorBan snart.

Till dess väljer vi att sälja endast direkt från oss. Vi vet då att vi kan förmedla rätt information och att alla som borde besöka läkare verkligen får det beskedet.

Vår uppgift är inte att tjäna snabba pengar utan att få nöjda kunder som vill köpa igen. Dessvärre är snarkning oftast en livslång plåga vilket gör vårt långsiktiga arbete mycket viktigt.

Köb SnorBan snarkskena

1 Artikel

Sätt fallande sortering

1 Artikel

Sätt fallande sortering
© SnorBan.se - all rights reserved - SnorBan Aps - Dalgas Avenue 40B - 8000 Aarhus C - Denmark - Tlf. +45 50549804 - Vat no. DK31276071